28 Ağustos 2012 Salı

Basarı Dogustan Degildir




Ufuk Karaca
Başarı hiç kismeye doğuştan verilmemiştir.
Başarı insanın kendine verebileceği en güzel hediyelerden biridir aslında,
İlk okul mezunu olsun, lise olsun, üniversite olsun hiç fark etmez başarının okuldaki eğitim ile de bir ilgisi yoktur diyebilirim (:
Okulda öğretilenlerin büyük bir bölümü dünya hayatında pek işe yaramıyor aslında, makina mühendisi olup, başka iş yapanlar veya başka bölümlerden mezun olup, başka alanlarda başarılı olan insan sayısı oldukça fazladır.

Her insanın yapabileceği bir şeyler vardır, tahsilin hiç bir önemi yoktur ve bununla ilgili bir çok örnek vardır.
Bir insan bir şeyler başarmışsa, bu ona doğuştan gelen bir şey değildir yada yüksek IQ'sundan veya özel yeteneklerinden gelmez. Başarılı bir insanla, başarısız bir insan arasındaki fark davranışlardır. Davranışta başarının ana kuralıdır.
İnsan tereddütlü davranışlar yerine, iyimser, güvenli davranışlar sergilediği sürece hayatındaki her şey daima iyi gider, Çevresindeki insanların güvenini bir sohbette kazanabilir.

Başarı sadece para kazanmak yada bir yerlere gelmekte değildir. İnsanlar size güvenmedikten, saygı duymadıktan sonra dünyanın en zengin insanı olsanız neye yarar? Unutmayın ki başarı merdivenlerini çıkmak çok zordur fakat inmesi o kadar kolaydır ki, göz açıp kapatıncaya kadar kendinizi aşşağıda bulabilirsiniz (: Durum böyle olunca etrafınızdaki insanların size karşı güveni, saygısı yok ise başarısız olduğunuz zaman yalnız kalacağınız anlamına gelir..

Öncelikli olarak insanlar ile iyi geçinmeli, İnsanların güvenini kazanmalıyız. Bir şeyler başardığımız sürece etrafımıda bir çok insan olur fakat saygınlık, güven, sevgi kazanmadığımız da  başarı merdiveninden yuvarlandığımız andan itibaren tek kalacağımız ve tekmeleneceğimiz anlamına gelir, acıdır ama gerçektir (:

Başarılı bir insan olmak bu devirde çok zordur çünkü insanlar artık dürüstlüklerini kaybetmiş, saygı, sevgiden anlamaz olmuş, Birisi bir şeyler başardığı zaman tebrik etmek yerine kusurlarını arar olmuş, kusur bulamasa da yaptığı işlere çamur atar olmuş ve bunun gibi bir çok şey var aklıma gelmeyen. Karşılaştığım bazı şeyler var, Mesela iş yapan bir insan olduğunuz zaman, rakipleriniz iş yapamayınca, iş yapmak yerine sizin açıklarınızı kollarlar, yüzünüze gülerler fakat bir yandan da kuyu kazmaya devam ederler, en ufak bir yanlışta içine tıkmak için (: ''Başarılı insanların hataları güneş tutulmasına benzermiş'' :)

Not; Etrafınızdaki olumsuz insanlar, Yalanlar, İki yüzlüler ve İhanetler olmasaydı, Başarısızlıklar aç kalırdı...

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More